piątek, 1 marca 2013

Fotoekspedycja do Toskanii


Znana z urokliwych krajobrazów, tradycji, architektury i spuścizny artystycznej - serce włoskiej prowincji. Kraina wina, słońca i sztuki. Wiele można o niej napisać, ale każdy kto się w niej zakochał wie, że słowa nie oddają jej wdzięku. Redakcja portalu www.pleneryfotograficzne.pl po raz drugi organizuje foto ekspedycję do Toskanii.
Wyprawa odbędzie się w dniach 13-20 kwietnia 2013 roku. Zapewniony jest przejazd, transport na miejscu i noclegi pośród typowego dla tej prowincji krajobrazu. Otaczające wzgórza, pola, winnice i cyprysy, to idealny zestaw na wypad fotograficzny o każdej porze dnia. Jedno miejsce, kilka ujęć i każde z nich wyjątkowe na swój sposób.
 
W programie przewidziane są polowania na poranne, toskańskie słońce wśród mgieł i nie tylko. Wyobraźnia fotografa oraz jego pole manewru w tym miejscu jest tak obszerne, że nie będzie szans na nudę. Uczestnicy również będą mieli okazję poznać włoską architekturę i uwiecznić ją na zdjęciach w miastach takich, jak np. Siena, Florencja, St. Gimignano, Montalcino, Pienza, Montepulciano, Arezzo, itp. Nie sposób wymienić wszystkie warte odwiedzenia miejsca i ich dorobek kulturowy.
 
Uczestnicy wyprawy będą mieli możliwość rozkoszować się w tamtejszych smakach, jak np. oliwy, szynek, makaronów, suszonych pomidorów, oliwek, czy też wina. Plan fotografowania i wyjazdów będzie ustalony na miejscu, aby zaspokoić każdy fotograficzny gust.
 
Koszt wyjazdu wynosi 1900 zł od osoby. Cena ta zawiera:
 
noclegi w Agroturismo Podere Cunina
kuchnia z pełnym wyposażeniem w każdym apartamencie
internet WIFI, pościel, ręczniki
przejazd samochodami osobowymi z Bielska-Białej
opłaty drogowe i miejscowe
grill i basen zewnętrzny
magię miejsca
 
W cenę nie jest wliczone wyżywienie. Jest to dodatkowy koszt ok. 150 euro od osoby.
 
Więcej informacji i zapisy: www.pleneryfotograficzne.pl
 
Patronat i współpraca: portal: www.bielsko.biala.pl, portal www.fotograf-wesele.pl oraz
centrum wnętrz z charakterem www.szaromodnie.pl.

0 komentarze:

Prześlij komentarz